Magyarország nagy múltra visszatekintő, legnagyobb presztízsű esettanulmány versenye

2000 óta évente megrendezésre kerülő megmérettetés, az ország legtehetségesebb alap- és mester szakos hallgatóinak részvételével

Köszöntő

Örömmel köszöntjük a XX. Országos Esettanulmány Verseny honlapjának Olvasóját!

A magyar felsőoktatási intézmények között folyó esetmegoldóverseny hagyománnyá vált. A több éves munka eredményeként jó érzéssel tölt el bennünket, hogy támogatóink felkeresése során az Országos Esettanulmány Verseny neve sokak számára ismerősen cseng. Egy ilyen esemény csak számos közreműködő fél kitartó munkájának gyümölcseként születhet meg. Megtisztelő számunkra, hogy mi is részese lehetünk ennek a hagyománynak. Köszönettel tartozunk egyetemünk Vezetéstudományi Intézetének és Rektori Hivatalának, hogy a kezdetektől segítették a szervezőmunkánkat és továbbra is szakmai koordinációval látják el azt. Őszintén reméljük, hogy mind a résztvevő diákok, mind támogatóink elvárásait sikerül teljesítenünk, és kellemes élményekkel, valamint hasznos tapasztalatokkal gazdagodnak a verseny során.
Mindehhez jó munkát, kitartást és sok sikert kívánunk!

A szervezők

Loading...

Miért az OEV?

Az OEV a maga nemében egyedülálló rendezvény. Hazánkban ez a legrégebb óta évente megszervezésre kerülő, legtöbb egyetemet, egyetemi hallgatót és hazai piacvezető vállalatot bevonó verseny. Az esemény elsődleges célja, hogy ösztönözzük az esettanulmány módszertan hazai elterjedését a felsőoktatásban, valamint a magyar egyetemek bekapcsolását a nemzetközi esettanulmány versenyek vérkeringésébe. Kiemelt célunk továbbá a hallgatók, az akadémiai és az üzleti világ kapcsolatainak szorosabbra fűzését elősegíteni.

 

 

Gratulálunk a XIX. Országos Esettanulmány Verseny helyezettjeinek!

 

1. helyezett: 4 in 1 (Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár)

Boros Éva

Fekete Réka

Horváth Adrienn Adél

Szabó László Tamás 

 

 

 

 

 

2. helyezett: DFKP Consulting (Budapesti Corvinus Egyetem)

Dévald Ákos

Fehér Máté

Kadocsa Ferenc

Paulitsch Marcell

 

 

 

 

 

 

 3. helyezett: Brick Solutions (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)

Juhász Katalin

Mák Dániel

Varnyu Iván

Veress Dóra

 

 

 

 

 

 

 4. helyezett: Partners (Miskolci Egyetem)

Csoma Orsolya

Czipczer Tamara

Ducsai Róbert

Fodor Péter Kristóf

Eseményeink

0
éves hagyomány
0
egyetem
0
ország
0
győztes

Támogatóink

Rólunk mondták…

A cégeknek is fontos, hogy életközeli képzést kapjanak a diákok a felsőoktatásban. A személyes tapasztalat rendkívül sokat számít, nem véletlen, hogy a legnevesebb külföldi egyetemek is szerveznek hasonló versenyeket. A versenynek lehet a való életben is folytatása, a cégeknek szükségük van tehetséges problémamegoldókra.

Jambrik Mihály, Magyar Posta

Jó volt látni a versenyzők felkészültségét. Azért is lehet eredményesnek nevezni az eseményt, mert szinte mindegyik résztvevő csapattól kaptunk új megközelítéseket, hasznos megoldási javaslatokat, más-más nézőpontból megközelítve az alapproblémát.

Nikovics Éva, Allianz Hungária Zrt.

Az esettanulmány-megoldással először a Corvinus egyetemen találkoztam, a Cases on International Business Strategy óra keretében. Egyetemistaként számos külföldi és hazai versenyen részt vettem, melyek közül kiemelt helyen szerepelt az OEV.
Először versenyzőként, majd később a zsűri tagjaként is nagyban hozzájárult a későbbi karrierem alakulásához. Csapatunkkal egyszerre az ország legjobb versenyzőivel mérhettük össze tudásunkat és találkozhattunk az ismert nagyvállalatok képviselőivel.
Az OEV nem csak hazánk egyik legrégebbi és legrangosabb versenye, de mind a szakmai tartalom és a közösségi élmény szempontjából is nemzetközi színvonalú.

Ábrahám Zsolt, CaseSolvers

Amikor a McKinsey-nél kezdtem dolgozni, még nem igazán tudtam, hogy mi az a tanácsadás. Az első néhány nap után jött a felismerés, hogy ez az egész nagyon hasonló egy folyamatosan tartó OEV-hez. 🙂 Pont olyan szuper, csak minden igazi.
Csapatban ötletelsz, magával ragad a flow, és a végén azt sem tudod már, hogy mennyi éppen az idő, csak azt érzed, hogy élvezed, amit csinálsz. Én nagyon örülök, hogy többször is volt lehetőségem kipróbálni magam igazi tét nélkül az Országos Esettanulmány Versenyen, és rájöhettem, hogy ezt akarom csinálni az életben is, napi szinten. A versenyt éppen ezért nem csak azoknak ajánlom, akik már most tudják, hogy a tanácsadás való nekik, hanem mindenkinek, aki kíváncsi erre az egész világra. Sok sikert! 🙂

Hoffmann Janka, McKinsey